Jump to content
Enpass Discussion Forum

Enpass Refreshes(?) while in the middle of using desktop app


Recommended Posts

Hi,

 

This might be a weird one but I'm at a loss right now.  I've been spending a lot of time in the desktop app - I'm a new user and cleaning up my import and such.  What happens all the time, like every minute or so, is that Enpass will seemingly do a refresh and kick me out of editing an item or even just taking me back to the top of my login list.  At first I thought I might have a key stuck on my keyboard or an overly sensitive mouse button but I think I've ruled that out.  It happens when I'm not even touching anything.  I've rebooted.  I have diabled all mouse buttons except for the right and left mouse buttons.  And this only seems to be happening in Enpass.  I'm on Win10 x64 fully up to date and running the current version of Enpass.

Is anything like this happening with anyone else?  I'm open to suggestions.  I', tempted to load my back up image of my c: drive and then patch everyting.  But having not done one of these since having Enpass I'm a tad nervous about losing my vault.  I am backed up to another partition and al;so set up for cloud synchs on each of my vaults so I think I would be fine.

Any ideas or help?  Thanks in advance.

Link to post
Share on other sites

Hey @urgatorbait

Welcome to the forum!

To proceed with the troubleshooting, please share the following details:

1. Which Enpass version you using?
2. How many vaults you have and approximate number of items.
3. Which cloud service which you are using to sync the database?
4. Are you facing this problem frequently or any specific conditions?

Let us know the above details so we can investigate this problem appropriately.

Link to post
Share on other sites

Sorry for the delayed response.  I ended up reformatting my PC and reinstalling everything - partially to see if it would fix this issue but I had other reasons too.  I'm now back up and running.  The issue is still there but it does not seem to be happening quite as often.  The best way to describe it is that the program refreshes itself every 20-30 seconds depending on what you are doing.  I mostly notice this when I am scrolling down a list of items like my logins.  I'll be dragging the scroll bar down and half way down it will refresh and put me at the top of the list.  It also happens when I'm scrolling down the list using my mouse scroll wheel.  Those are a few examples.

 

If you have any ideas of what I can try to fix it, I would certainly appreciate it.  The issue IS  very frustrating.  Thanks!

Link to post
Share on other sites

Hey @urgatorbait

Thanks for your patience.

We tested this issue and found one issue that Enpass gets refreshed once we lock and unlock Enpass app and the same has been shared for improvement. Please let us know the following details so we can further investigate:

  1. Are you using any cloud to sync vaults in Enpass?
  2. Let us know if you have registered Enpass as a Lite/Pro/Premium user?
  3. Are you using a Single vault or Multiple vaults in Enpass?
Link to post
Share on other sites
On 6/8/2021 at 2:41 PM, Garima Singh said:

Hey @urgatorbait

Thanks for your patience.

We tested this issue and found one issue that Enpass gets refreshed once we lock and unlock Enpass app and the same has been shared for improvement. Please let us know the following details so we can further investigate:

  1. Are you using any cloud to sync vaults in Enpass?
  2. Let us know if you have registered Enpass as a Lite/Pro/Premium user?
  3. Are you using a Single vault or Multiple vaults in Enpass?

Not sure that's what op meant. 

If you edit and save Item A, then immediately go and edit Item B, the automatic sync process will discard the edits your doing in Item B if you're not fast enough to hit Save, which will reset the timer and buy another 5 seconds.. 

Perhaps you could suspend the timer to autosave if user is currently editing an item, or not discard the edit during reload of a database. 

 

 

Link to post
Share on other sites
On 6/9/2021 at 11:13 AM, Ivarson said:

Not sure that's what op meant. 

If you edit and save Item A, then immediately go and edit Item B, the automatic sync process will discard the edits your doing in Item B if you're not fast enough to hit Save, which will reset the timer and buy another 5 seconds.. 

Perhaps you could suspend the timer to autosave if user is currently editing an item, or not discard the edit during reload of a database. 

 

 

Hey, thanks for your response.  I think you could be onto something here.  I still want to do more testing but I believe if I am not actively editing and updating items then the problem I'm experiencing does not seem to occur.  I've been noticing it a bunch because I have been actively and furiously updating and editing all my items and going from one to the next to the next in fairly quick order.  So what you suggest seems to jive with my experience.  I'm going to watch to see if this is consistent with what I am seeing.  THANKS!!!

Link to post
Share on other sites

Hey @urgatorbait

Thanks for writing back.

On 6/8/2021 at 6:11 PM, Garima Singh said:
  • Are you using any cloud to sync vaults in Enpass?
  • Let us know if you have registered Enpass as a Lite/Pro/Premium user?
  • Are you using a Single vault or Multiple vaults in Enpass?

To troubleshoot this issue further, please share the above details along with the Enpass version.

Link to post
Share on other sites

Hi @Garima Singh

Thanks for your help.

  • Are you using any cloud to sync vaults in Enpass?  Yes
  • Let us know if you have registered Enpass as a Lite/Pro/Premium user?  Premium lifetime license
  • Are you using a Single vault or Multiple vaults in Enpass?  I have 4 vaults (Primary plus 3) but am not really using the other 3.  The other 3 are not synched via cloud either.
Link to post
Share on other sites

@Garima Singh, @Ivarson is correct.  What he describes above is what I am experiencing and it is very frustrating.  And it can happen after any action, not just after editing an item.  For instance, if I send an item to Archive it will do a refresh about 5 seconds later and interrupt whatever action you may be taking after you sent the item to Archive (as an example).  Whatever is causing this needs to be adjusted or at least have a way to disable it until after you are done making edits or using the app.  Thanks so much for checking into this.  I absolutely LOVE Enpass but this is the one, major thing that drives me crazy about it.  :)

Link to post
Share on other sites

@Garima Singh

Hi, this has become a more serious and significant issue/bug.  Here's what just happened (and I'm now concerned about how many other times it's happened and I don't yet know with what items).

Background:  I'm going through my entire vault of several hundred website logins and I'm updating my passwords with them all.  As I have been working my way down the list I have been encountering this refresh issue and the scroll list of my items on the left pane will refresh very often.  In other words, in the middle of what I am doing the focus of that list will randomly jump to another item.

Here's what just happened to me as an example...

I was focused on ITEM A in Enpass and in my browser I was changing the password on the account for ITEM A.  While I was changing the password, Enpass refreshed and lost focus for ITEM A.  In my browser, the password change was completed and the Enpass browser extension popped up and asked me if I wanted to update the password on ITEM A (it said the specific item by name that I was updating).  I clicked the Update button.  However, Enpass did NOT update the record for ITEM A (its password remained unchanged).  What Enpass did was update the password for a completely different record, ITEM B which was several records higher on my list of logins.

Now, I just lost what my password truly is for ITEM B, I had to copy the password for ITEM B and move it to ITEM A, and then go back to the website for ITEM B and submit a "forgot my password" request and start all over.

This is a major issue.  I have since discovered other cases of this happening in my vault as I have been updating everything.  I'm now going to have to go back and login into every single account to ensure I have the correct passwords and reset the incorrect ones again.

PLEASE help fix this.  The refresh issue needs to be fixed right away.  Thank you very much and let me know if I can help or provide you with additional information.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...