Jump to content
misterspock

Search Problems with Beta 6 macOS

Recommended Posts

Hi there. I have about 2000 entries in my Enpass Vault. In the first days after installing the beta, everything works fine, but now Enpass does not find entries.

E.g. I have a login entry with a username starting with appdev... When I search for it, Enpass does not find it. When I search for the title, it will be found.

Before you ask, YES, search in every field in the settings is checked ;-)

It's a kind of mystery... maybe a index or caching problem ?

 

Kindest regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @misterspock,

Thanks for writing in. 

On 8/18/2018 at 12:16 AM, misterspock said:

E.g. I have a login entry with a username starting with appdev... When I search for it, Enpass does not find it. When I search for the title, it will be found.

 

I would like to share that there are two ways to control search functionality. 

1. Via Search menu option:

Capture.PNG.0cf1ffbfc3dedd3f34a99a07fbd70425.PNG  

Title: Selecting this option will search only the Title of the items. 
Fields: Selecting this option will search the field values and Title of the items.
Passwords: Selecting this option will search only the Password fields of items.

2. By enabling the option Search in All items in Enpass General setting.

547640925_search1.png.851660b54653c632d33e0b30cc343030.png

Could you please try searching for the item by enabling these options accordingly. However, as you mentioned, "installing the beta, everything works fine, but now Enpass does not find entries." I've forwarded this issue to the testing team to look into it.

Thanks for your co-operation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I face this problem too. I use both Enpass6 and Enpass 5. I tried searching title, field and password.

I created 2 logins recently with Enpass 5. It works as expected no issues. But when I switch to Enpass 6 (Mac app) I couldn't find them.

For one of the logins, I tried to login to the site and the Enpass 6 Chrome extension picked it up. After that, the Mac App picked it up too.

For the other, Enpass 6 extension suggested I add the credentials as a new entry, which I did. When I compare the enpass 5 vs 6 version, I noticed that there is something new called "Show webform" in enpass6 which maps fields in the site to fields in enpass. This is not shown in enpass 5. Not sure if that makes a difference.
For this second credential, I also noticed that I cannot find it in Enpass 5.

 

It may be that the way you guys are storing the entries and parsing them from the walletx file from these applications breaks compatibility. Not sure, though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×