Jump to content
iMarv

Masterpassword input not handling compose key correctly

Recommended Posts

Hi,

I am running Enpass on various machines, which either have a german keyboard layout, or an english one. As a german user, historically my masterpassword contains an Umlaut like `ä`.
Before Enpass 6 this was not an issue, as I was able to generate the Umlaut by using the Ubuntu Compose-Key. This is a straightforward mechanic, holding the compose key down, pressing `"`, then `a` and I would receive an `ä`.

Since the update to version 6, enpass will print a character into the masterpassword field, in the middle of the process when pressing `"`, instead of "waiting" for the following input like any textfield I am using on my machine (even the terminal). I obviously do not see the character that is pasted into the field, but I figure it would be an `"`.

My current workaround is typing the `ä` somewhere else and pasting it with CTRL+V into my masterpassword when needed, which kinda disrupts the whole process.

 

Marv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...