Jump to content
Simon Dawson

Enpass crashes on loading

Recommended Posts

Enpass has suddenly stopped working on my Linux desktop (Solydk - Debian derivation).  Starting from a console I get the following messages:

 

/opt/enpass/Enpass: /lib/x86_64-linux-gnu/libdbus-1.so.3: no version information available (required by /opt/enpass/Enpass)
QFile::remove: Empty or null file name
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.

with the QQmlComponent line being repeated a 100 or so times and finishing with:

 

QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
terminate called after throwing an instance of 'std::runtime_error'
  what():  bad zip
Aborted

 

It has been working across all my devices for months/years without any problems until this week where it suddenly produced this error.  Luckily I can still access my vaults through the mobile and laptop but it makes copying the passwords a bit painful.

Anybody got any  ideas? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I'm having the same problem, but I'm on Ubuntu (19.04).

It crashes with a segmentation fault, and the same messages as Simon reported:

QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
terminate called after throwing an instance of 'std::runtime_error'
  what():  bad zip
Aborted (core dumped)

Any update from the QA team?

Regards,

 Thomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem. I'm on Debian Buster (10.1)

QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
terminate called after throwing an instance of 'std::runtime_error'
  what():  bad zip
Abgebrochen

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It works for me with following workaround:

I purged (uninstalled) Enpass from my Debian and delete the Personal Config Directory. On my system it was located in the Home of my User an in the  ~/Documents/Enpass/

After that I installed Enpass over my Packet manager and it work. Then you have a stock Enpass and you have to reconfigure everything.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue: 


/opt/enpass/Enpass 
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
QQmlComponent: Created graphical object was not placed in the graphics scene.
Killed
 

Im using enpass 6.40 on popos
Description:    Pop!_OS 19.10
Release:    19.10
Codename:    eoan
 

Edited by teiling88

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @teiling88,

Sorry for the inconvenience caused to you.

We are already aware of this issue. Our Dev team is working on it and the update with the fixes will be available soon. Till then please cooperate with us.

Thanks for understanding!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...