Jump to content
Ingrove

Wrong username with autofill

Recommended Posts

I'm having an issue with several web sites where the email address is being entered in the username field for the site even though there is a separate username stored in Enpass.  I have to move the email address associated with the Enpass entry to the notes field to prevent it from filling in the user name field at the site.  I'm using Enpass version 6.4.4.353 on my Pixel 2 running Android 10.  This functions differently on my Windows 10 desktop which fills the proper username on the same site.

Edited by Ingrove

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Ingrove

Sorry for the trouble you are going through.

We would like to share that Enpass uses the first ‘field type’ that is either username or email to auto-fill the username/email field. For eg; if the field type of username is numeric or any other apart from email and username. Then Enpass will not fill it. Please change the username field type to the username only and then try to auto-fill the details. Also, you can refer to this link.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for your response.  Unfortunately, it doesn't really solve the problem.  Enpass is auto-filling the user name field on some web sites with the email address information instead of the information stored for the user name. 

In Enpass, the Username field is set to (type = username) and the E-mail field is set to (type = email).  If I set the E-mail field (type = text), Enpass functions correctly.  This only happens in the Android version on Enpass.  The desktop version fills in the correct information without having to change the E-mail field type to text.

Unless there is an explanation I will continue to define the E-mail address field as (type = text).

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Ingrove,

We need a little input from you, so please let us know the following details so we can help you better:

  • Are you facing this problem on all websites and apps? It possible, please share the name of the website/App.
  • Which browser are you using as a default browser and its version?
  • Are you facing this problem when you try to Autofill via Autofill using Accessibility or Android autofill service?

Thanks for your co-operation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same thing here. Always uses email field to fill in username instead of username field. Makes using enpass useless for auto fill.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @STiK

Sorry for the trouble.

If you've not already done so, rearrange the username field line above the email and then try to auto-fill on the particular website/app and share your findings. To do so, you may refer to this link.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, as you all have been told before, this does not seem to work. If I put my email in the username field and my username in the password field it works. Band-Aid not a solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @STiK

Sorry for the trouble you are having.

I have shared your inputs to the team. Hopefully, an update for Enpass will be released soon in which we've significantly improved auto-fill feature. Please stay tuned for the new update and let us know if the problem still persists after the updated version.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...