Jump to content
Mariusz

Keyboard shortcuts are unreliable

Recommended Posts

There is a nasty bug that makes the use of Enpass cumbersome (tested on both Windows and macOS). Namely, keyboard shortcuts to copy the password, user name, or URL. I usually use the one for copying password (on macOS it is Shift + Command + P), so let me concentrate on it. The steps to reproduce the issue:

  1. Option + Command + P (this is my shortcut for opening Enpass Assistant),
  2. Type any text to filter items,
  3. With arrow keys select the one you are interested in,
  4. Press Shift + Command + P to copy the password.

You should expect to have your password copied to clipboard, but in some cases it just doesn't work. You can repeat the steps or press the shortcut keys ten times, but it makes no effect until you right click the item and copy the password manually.

I will be grateful if you have a look at it. Thank you!

Edited by Mariusz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Mariusz

Thanks for reporting this.

I have noted down this issue and notified the QA team to look into it. Meanwhile please share the Enpass version along with device OS details on which you are having this issue.

Thanks for your cooperation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Garima Singh,

Thanks for a quick response. The version I'm currently using is 6.4.2 (668). The device OS is macOS Catalina 10.15.5 (19F101). I don't know which version I last used on Windows 10, but I came across the same issue there as well.

 

Best regards,

Mariusz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Mariusz

Could you share the below info:

  • What time have you saved in Enpass clipboard settings? To check, open Enpass Settings > Security > Clear clipboard content.
  • Any particular login item for which does not work consistently?
  • Keyboard layout on your MacOS.
  • Language of Enpass and the system language you're using.

Thanks for the co-operation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would like to give you any more details about the issue, but I have no idea in what circumstances it occurs.

  • It doesn't affect any particular item. It's a general issue.
  • My keyboard layout is American (as far as the physical keyboard is concerned). The installed keyboard in the OS is Polish pro.
  • Enpass UI is in Polish.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Mariusz

Thanks for sharing the details.

I have noted down this issue and forwarded your inputs to the QA team to look into it. Will get back to you once we receive any update or of we need any other info.

Thanks for your cooperation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Garima Singh

I think I'm able to reproduce the issue now. It seems that copying passwords from the assistant does not work until you go to the details of any item on the list.

  1. Quit Enpass and restart it,
  2. open assistant (I do it with a key combination),
  3. search for an item by typing a phrase in the search field,
  4. select any matched item on the list (by keyboard or by mouse click),
  5. press Command + Shift + P to copy the password of the item.

And during my tests the password is not copied. To make it work properly you have to open the details of any item first.

I have an impression that the details view is not created until you open it for the first time, and maybe it is responsible for catching key presses?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Pratyush Sharma, sorry, it didn't show up on the updates page of macOS, so I thought I had the latest version installed. I updated it to 6.5.0 (700) now, and I can still reproduce the issue, but in slightly different steps. Basically the password is copied correctly now when you select an item by mouse cursor or by arrow keys, but not when it is auto selected as you type a filter phrase.

  1. Quite and restart Enpass (required),
  2. Open assistant,
  3. type a phrase,
  4. press Command + Shift + P to copy the password of the selected item.

The thing is that as you start typing, the first item is always selected blue. When you type a phrase that selects the appropriate item for you, it is natural that you don't select it manually (it's already blue). This is the case when the key combination still fails.

Edited by Mariusz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...