Jump to content
Enpass Discussion Forum

Changing entrys wont change them


PiLoT
 Share

Recommended Posts

Hey there - since the update i have a few entrys in my database which i can't change.

When i click edit - i can do everything ( change notes / change pw / etc... ) but after clicking on save
all changes are gone. Im using the app on ios and mac - and its on both the same.
Also the "last changed"  field wont change!

Please help me to fix this issue - this isn't really funny - and happens since the update.

Regards Volker

Link to comment
Share on other sites

Here is an example of this - first picture is the normal entry - second - writing TEST TEST TEST to a field
and hit save - 3 picture - same entry without the changes.

Regards

1.png

2.png

3.png

Link to comment
Share on other sites

Hi @PiLoT

Welcome to the Enpass Forums.

To assist you better with your query, please share the below details with me and I'll have this investigated for you -

  1. The version of the Enpass app and OS you are using on your Mac and iOS device.
  2. Are you facing this issue with all the Items or only particular ones?
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Hey @Abhishek Dewan

1. MAC OS Version = 12.4 (21F79) // Enpass Version: 6.8.1 (1060) MAC App Store
   Iphone OS Version = 15.5 // Enpass Version 6.8.1 (633)

2. No, only with particular ones - but on both devices / apps - not with every Item - Adding new Items also works

What i also noticed - on Iphone normally Enpass startet always with FaceID and logged me in.
Now - it often starts with the password/key field and i have to press the FaceID button.

EDIT: If importent - sync is via iCloud!

 

Edited by PiLoT
Link to comment
Share on other sites

Hi @PiLoT

As you mentioned that you are facing this issue with certain Items, for troubleshooting purposes, please try duplicating them on your Enpass Mac device by selecting the Item -> Right-Click -> Duplicate. After duplicating the Item, try editing them and share your findings with me.

Regarding Enpass app not showing Face ID the first time you open the app, please try the below steps. Let me know if the issue persists -

  1. Disable the Face ID and then enable it again in your iOS Enpass app by going to Settings -> Security -> Face ID.
  2. In your iPhone Settings, search for the Enpass app. Then disable the Face ID feature and re-enable it.
  3. Create a manual backup/ set up synchronization, then re-install the app.
Link to comment
Share on other sites

Hi @Abhishek Dewan

Quote

 

As you mentioned that you are facing this issue with certain Items, for troubleshooting purposes, please try duplicating them on your Enpass Mac device by selecting the Item -> Right-Click -> Duplicate. After duplicating the Item, try editing them and share your findings with me.

Yes, i can edit the duplicated entry. The original one is still not editable.
The duplicated entry also has some missing fields / informations - i assume there's some content in there - which breaks something.
So that is not really a solution.

 

For the ios APP:

Quote

Regarding Enpass app not showing Face ID the first time you open the app, please try the below steps. Let me know if the issue persists -

  1. Disable the Face ID and then enable it again in your iOS Enpass app by going to Settings -> Security -> Face ID.
  2. In your iPhone Settings, search for the Enpass app. Then disable the Face ID feature and re-enable it.
  3. Create a manual backup/ set up synchronization, then re-install the app.

FaceID seems like working propperly again after these steps.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hi @PiLoT

Thank you for letting me know that the troubleshooting steps I shared with you for Face ID worked.

As for the Items which you are unable to edit, could you please share 2-3 examples of Items (along with their URL and fields) which you are unable to edit? I will then get this issue investigated with our dedicated team.

Link to comment
Share on other sites

Hi @Abhishek Dewan,

i think i found the root cause - i can't edit any entry - from these i imported long time ago - ( i think from keepass ).
All these entrys have a custom field called "Notes" - and the problem is not the content of the fields,
but the field type - as you can see here - the field notes has no data type.

When i choose text here - save the entry - and edit it again - its working.
 

Bildschirmfoto 2022-06-09 um 09.20.37.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...