Jump to content
BJ

UWP and plugin dn't accept master password

Recommended Posts

This morning I tried to log in to an account using EnPass plugin for Edge but it didn't accept my Master Password. Same problem with the Windows UWP version on my desktop. Windows Mobile version stil works.

How can this happen and how can I fix this? Luckily it still works on my mobile otherwise otherwise I would have no way to access any of my passwords.

Share this post


Link to post
Share on other sites

And today I have this problem again: Enpass Windows Native app won't log me in. Lucky me: the UWP app still works. Same password.

HELP!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @BJ

That's very strange! Please provide some more details, so that I can investigate where the problem could be.

  • On which device (Along with OS version) are you using Enpass?
  • Have you installed two Enpass versions (Traditional & UWP) in your System?
  • What is the default language for Enpass and are you using any special character in master password?
  • Have you recently changed your master password?
  • What is the size of Enpass file in User Document Folder?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the enpass support team actually monitoring these forums or are they just here for fun?? (did't see the post above when I posted this...)

  • This happened on my Dekstop PC with Windows 10
  • I have installed both Traditional and UWP
  • Default language for my PC is Dutch, and so is the language for EnPass
  • I do have special characters in my password
  • I have not recently changed my password
  • This are the files in my documents:
    • extensions.db 9 kB
    • onedrive.db 152 kB
    • onedrive.db.sync 152 kB
    • walletx.db 152kB
    • walletx.db.sync 152 kB
  • I use EnPass with the Edge plugin

The strange thing is that this happened twice now, and after some time it just works again. Maybe locking and unlocking my computer fixed it, I don't know. Next time I'll try to find out.

Last time the Desktop version was broken and the UWP version still unlocked so I did had access to my passwords. Also the plugin wouldn't unlock.

 

Edited by BJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @BJ,

Thanks for your prompt reply and answering my questions. It seems that there might be some problem with Keyboard layout. So please let me know which keyboard layout are you using and while entering the master password in both Enpass versions (Traditional & UWP) what is the keyboard layout language display in system tray.

image.png

 

Also whenever this issue persists again in the future, please type your master password in notepad and then copy/pasted it into the password field and let me know does it works?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had this issue.. I didn't notice that I was on Canada Multicultural (instead of Canada English).

I switched to the onscreen keyboard and it worked.. that is when I noticed that my keyboard layout had changed...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having this issue again today, only with the Traditional version, UWP works. My region / language is set to Dutch / Nederland. I only have one layout configured and I never change it.

Also copy/paste of the master password does not work.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any updates? I'm losing my confidence in EnPass now since I encounter situations where I can't access my passwords. Is EnPass looking into this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @BJ

I can understand your frustration:(. Our developers have look into this issue, but weren't able to find anything that would cause this to happen and we have rolled out Windows beta version with awesome feature and fixes. So I recommended you to try our latest beta version and check are you facing the same problem.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...