Jump to content
Sign in to follow this  
JeffB

Autofill on Edge for Android not working

Recommended Posts

Love Enpass, and been using it on Android 7.0 for a while. Also using Edge on Android as primary browser. Enpass recognizing sign in conditions and generating the notification, but when tapping it Enpass reports that the entry not found and is looking for Microsoft.com not matter the domain. Hope it is easy to fix.  Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Akash Vyas

Hey @JeffB

We're aware of this and our dev team is already working on it. The fixed update will be available soon.

Cheers! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Akash Vyas

Hey @Gilrich

We've fixed this issue in a new update released today. So, please update to the latest version and let me know if the problem persists.

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Akash Vyas

I updated to the latest version today. (I'm also in the beta program.) Unfortunately, autofill via notification still always thinks the page is microsoft.com.

Thanks for your help.

Cheers!

Edit: I just tested with another password manager. It works, so it must be possible.

Edited by Gilrich

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Akash Vyas

Hey @Gilrich

That's really strange indeed!

We have tested this issue in our lab but were unable to reproduce it. It would be a great help if you can share more details (in form of some clip etc showing the failure of autofilling) so that we can investigate further.

Thanks for your co-operation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Gilrich,

14 hours ago, Gilrich said:

I tried to record a clip, but Enpass blocks recording within the app.

Actually, to record a clip, you first have to enable the Allow Screenshot feature in the Advanced section of Enpass settings. Make sure to turn it off after recording.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Anshu kumar said:

Hi @Gilrich,

Actually, to record a clip, you first have to enable the Allow Screenshot feature in the Advanced section of Enpass settings. Make sure to turn it off after recording.

Thanks.

Thanks, @Anshu kumar. I didn't know this option exists.

I recorded a short clip of autofilling failing (looking for microsoft.com domain). 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for sharing the video.

That drives me crazy:D.

To dig out this issue, I want a little input from your side so please let me know:

  • Have you installed Edge browser from other sources other than Google play store? If you installed Enpass from Google Play Store then the package name should be "com.microsoft.emmx".
  • On which device you are using Enpass?

I've tested this issue on the same version of Edge browser (1.0.0.1916) and everything works fine here. It would be great if you can try installing the stable version of Edge browser from Google Play Store and check if you are facing the same behavior again.

Thanks for your co-operation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for your help @Anshu kumar!
 

  • Yes, I installed it from the Google Play Store. I even uninstalled and then reinstalled to make sure.
  • I'm using a Samsung Galaxy A5 (2017)
  • I already tried the stable version, then I installed the Beta to see if it makes things work. It doesn't make a difference on my device.

Edit: I noticed some other weird behaviour. In apps, the correct URL is detected but Enpass doesn't show the matching entry, even though it exists.

Screenshot_20180420-182736.jpg

Screenshot_20180420-182451.jpg

Edited by Gilrich

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Gilrich 

Sorry for the late reply.

On 4/20/2018 at 5:37 PM, Gilrich said:

Edit: I noticed some other weird behaviour. In apps, the correct URL is detected but Enpass doesn't show the matching entry, even though it exists.

1

This problem surfaces when the "Autofill info" isn't saved in the particular item. The "Autofill info" contains the package name and signature of the App, which you can save by following these steps: 

Open the app to autofill--> Click on the Notification icon to autofill --> Unlock Enpass and search for the item in Enpass ---> Tap on the item --> It will prompt you to "MODIFY AND AUTOFILL" and then try to autofill.

Hope this helps!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...