Jump to content
Enpass Discussion Forum

Wi-Fi sync issues, error messages


rigmarole
 Share

Recommended Posts

Hey there,

I keep running into problems with both methods for setting up Wi-Fi sync. I’ve tried all the recommended troubleshooting tips, restarting devices, pausing/stopping the sync server, etc., but nothing seems to be working.

Trying to set up Wi-Fi sync with the QR code yields the following message:

"Error
Couldn’t connect to Wi-Fi Sync Server. Make sure that server is running and you are connected to same network.”

But unfortunately, the server is running and I am connected to the same wireless local area network. Attempting to connect manually results in my iOS application just spinning its gears indefinitely on the “Looking up for servers…” status. 

The vault has already been set up on my desktop version of the application, as well.

Thoughts? I’m at somewhat a loss.

Link to comment
Share on other sites

Hi @rigmarole

Welcome to the Enpass Community!

Please share the below information with me and I will get it checked with the concerned team -

  1. The OS you are using on your desktop and its version
  2. The version of the Enpass App you are using

Would also suggest you to check the following links to make sure you are not missing any steps while trying to setup Wifi Sync-

  1. For Setting wifi sync through Manual Setup
  2. For setting wifi sync through QR Code
  3. For Troubleshooting
Link to comment
Share on other sites

I have run into this same issue with an iPad Pro that previously was working with WiFi sync to a Mac running the server. I had not synced in a while so I was updating all the devices today and just this one iPad will not sync and cannot see the WiFi server running on the Mac. The iPad is running iOS 14.8 and Enpass 6.7.0 (562). I tried all the troubleshooting methods and rebooted every device including the WiFi and router. I can successfully sync a Macbook, a Mac Mini, an iPad and an iPhone. It's just this one iPad Pro that is not working. The server Mac is running Mac OS 11.6 and Enpass 6.7.3 (888).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

I'm having the same issue. It works after I disconnect and add it again with a qr code. So annoying to do this all the time, the wifi sync is very unreliable. Given that it works with a new qr code setup it doesn't seem like there would be any connection issue, rather a bug with the app.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hi @Welshdog

Thank you for notifying me that you are still facing this issue after updating the Enpass app. I have forwarded your comments as feedback to the dedicated testing team so they may investigate this issue again. We appreciate your patience while we look into it for you.

Link to comment
Share on other sites

Over two weeks now with a completely borked update. I would consider rolling back to the previous version. Really not acceptable that a core feature breaks like this. This version was launched for your business offering. As someone who runs a business I do not gain trust to pay for a business subscription given how lightly this issue have been tackled. Very little information. Barely able to confirm the issue on Twitter. A very serious bug and two weeks of radio silence. I run a software company myself and for such a serious bug I would just roll back to the previous version. This together with your outdated external security audit makes it difficult for me to trust Enpass with a business subscription. I know fixing bugs can be difficult but please improve how you communicate such issues.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...