Jump to content
Enpass Discussion Forum

Importing from SafeInCloud crashes


Recommended Posts

I am a happy SafeInCloud customer but am considering switching to Enpass because it supports Linux and the SafeInCloud developer seems to have no interest in doing so.  I tried importing my exported SafeInCloud XML file into Enpass 6.0.1.  It crashes after importing only about 8 entries.  When I say crash, i mean the Enpass just abruptly closes with no warning.  Is there a fix for this?

Link to post
Share on other sites

Vinod,

 

The language was set to US English and the file was exported as XML.

As a side note... I have had a very hard time posting on this site.  When I signed up, it wouldn't let me post because it said my email address was disposable.  That was simply not true, I use a paid email service.  Today, it wouldn't let me reply to you because it said my browser is a spambot which is also not true.   In addition it says I am replying too quickly.  This is not a good way to treat potential customers.

 

Thanks

Link to post
Share on other sites

Ronny,

Your suggestion allowed some more items to be imported but it still crashed.   I've been having a problem with the forum's "Spambot" protections so haven't been able to reply.  Enpass support finally got that fixed.  They also said the problem with SafeInCloud imports has been fixed and the update will be available soon.

 

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
On 1/10/2019 at 8:13 PM, Ronny said:

Hello @john4669

I had the same problem. For me it occurred when in the XML of SafeInCloud an empty Notes Tag was in it.

<notes></notes>


If you delete this empty Tags, the import should go.

I've tried your trick and it's still stuck.

But I tried to import it into bitwarden then I exported and imported it to the enpass the results went smoothly, but for some cards whose contents were quite complex, not all the data on the card could be imported, but it was better than not at all

Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, S. Fauzan said:

But I tried to import it into bitwarden then I exported and imported it to the enpass the results went smoothly, but for some cards whose contents were quite complex, not all the data on the card could be imported, but it was better than not at all

We have fixed this issue in the latest beta version of Enpass. If you are willing to try the beta version then you can download it from here.

Thanks!

 

  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
On 3/4/2019 at 1:35 PM, mxschmitt said:

Hey,

I had the same issue and removed in the XML export of SafeInCloud all occurrences of:

- <notes />

- <notes></notes>

After that the import works fine.

 

This worked for me too. Initially I had tried just removing <notes></notes> which was the original recommendation but didn't fix it.  Doing <notes /> as well fixes it.  Just as a side note, TOTP from SafeInCloud does not properly import.  It is easy enough to copy and paste it into the correct Enpass TOTP field though.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...