Jump to content
Moaske

Fingerprint unlock behaving erraticaly

Recommended Posts

Hi, latest beta, 6.0.0.58 behaves worse than the previous beta regarding the use of the fingerprint to unlock. I have already set the setting "ask for masterpassword at least..." to the longest option available (1 month) and still it asks me for the password almost every time I start Enpass afresh.

Enpass 5 did a much better job at this :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since my last post we've moved to beta version 6.0.0.75, and still no improvement. It asks me for my full password every f***ing day, instead of offering to unlock with fingerprint (only when I've used Enpass like one hour ago or something). Could you guys please fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wait: it gets worse: after opening Enpass (first time, so with password) and leaving it untouched till it locks by time-out. It doesn't offer either fingerprint, nor the possibility to enter the password when I return to it.
I have to manually kill the app with task view, before reopening it for it to respond (and yes; this time it offers me fingerprint)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem(s) here. It is really annoying currently to have to type in the master password that often. Out in the open I have to type a long nasty password on a smartphone display where everyone could watch .... that's exactly something I do NOT want and one of the reasons to use a password manager in the first place.

From the way it manifests I can only assume it is a bug (and not by design). Which gives me hope. Otherwise it might become a show stopper for me :-/

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Hitman said:

... Out in the open I have to type a long nasty password on a smartphone display where everyone could watch .... that's exactly something I do NOT want and one of the reasons to use a password manager in the first place...

I couldn't agree more.... :)

This bug needs fixing ASAP! #PrettyPleaseWithSugarOnTop

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/14/2018 at 11:20 AM, Anshu kumar said:

Hey @Moaske,

Thanks for reporting this issue and we're sorry for the inconvenience.

We have found the issue and a fix will be available in the next update.

Thanks!
 

Hi @Anshu kumar

That's good to hear, that the issue has already been identified (aaand fixed) :)
And thanks for letting us know!

Can't wait for the update to arrive. On a sidenote: is the Enpass 6 app nearing completion, or that still a far way off?

Edited by Moaske

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Moaske said:

Enpass 6 app nearing completion, or that still a far way off?

Hopefully, the final version will be available before the end of this month.

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/15/2018 at 9:54 AM, Anshu kumar said:

Hopefully, the final version will be available before the end of this month.

Cheers!

I have got the update that replaces stable 5 version with beta 6. However, I do not see any fix on the fingerprint for Android Pie, getting a message

failed to encrypt the data with generated key

Can you pls confirm, whether the fingerprint is actually fixed for Android Pie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×