Jump to content
Pete

Fingerprint and pin doesn't work

Recommended Posts

I enabled fingerprint unlocking, and it seemed to work for awhile, but now it's asking for my master password every-time I open the app. Disabled fingerprint, enabled pin, re-open the app, master password again, even-though it shows pin is enabled in the settings.

Decided to install Bitwarden and compare, enabled fingerprint, and it worked. Disabled fingerprint, enabled pin, reopened Bitwarden, it asks for the pin. Then re-opened Enpass again, asks for master password.

Why isn't pin or fingerprint work with Enpass on my phone?

Enpass 6.1.0.227
Umidigi F1
Android 9

Edited by Pete
Added phone and app details.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Pete said:

I enabled fingerprint unlocking, and it seemed to work for awhile, but now it's asking for my master password every-time I open the app. Disabled fingerprint, enabled pin, re-open the app, master password again, even-though it shows pin is enabled in the settings.

Decided to install Bitwarden and compare, enabled fingerprint, and it worked. Disabled fingerprint, enabled pin, reopened Bitwarden, it asks for the pin. Then re-opened Enpass again, asks for master password.

Why isn't pin or fingerprint work with Enpass on my phone?

Hi Pete,

Sorry to hear things are not working for you, could you provide more details on what phone you are using, the OS version it is running, version of Enpass etc.  That info really helps the Enpass team.

For me the fingerprint system is working without flaw, Enpass 6.1.0.227, Motorola G6+, Android 9.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Dentonthebear said:

Hi Pete,

Sorry to hear things are not working for you, could you provide more details on what phone you are using, the OS version it is running, version of Enpass etc.  That info really helps the Enpass team.

For me the fingerprint system is working without flaw, Enpass 6.1.0.227, Motorola G6+, Android 9.

Enpass 6.1.0.227, Umidigi F1, Android 9. Brand new phone too, only a few weeks of usage.

Previously I had an Android 6 phone, and the issues on that phone I caulked up to the older os, and hoped after upgrading maybe some issues would go away, but nope. Tried uninstalling, reinstalling, clearing cache and data, no luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Pete,

Sorry for the trouble you are going through.

It seems a device specific issue. I have noted it down and notified the QA team to look into it. I will keep you update once I listen from them.

Thanks for your co-operation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Pete,

I would suggest you to please try disabling the developer options from device settings if it is enabled and then check.

Thanks for your co-operation.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/29/2019 at 6:09 AM, Anshu kumar said:

Hey @Pete,

I would suggest you to please try disabling the developer options from device settings if it is enabled and then check.

Thanks for your co-operation.

Developer options never turned on.

After a factory reset, finger unlocking was working fine, including with Enpass. But after too many failed attempts with my phone, I had to enable fingerprint unlocking, and that's when I get this "failed to init cipher" error and fingerprint unlock never staying checked off in settings.

Screenshot_20190827-004923.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...