Jump to content
fzahn

Webdav sync broken: error 907018

Recommended Posts

Hi,

 

i am using Enpass a long time now and its working great. Since probably the last updates the WebDAV sync to my Owncloud/Nextcloud is broken.

On all my devices (Windows/Mac/iOS) webdav-syncing fails with error 907018

 

What is this about?

how can i solve that?

 

Regards,

Florian

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @fzahn,

Apologies for the inconvenience caused to you.

It would be a great help if you can share the demo account of your WebDAV via PM so that we can check where the problem could be. You can send us the test account details at support@enpass.io. 

Thanks for your co-operation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same behaviour on my side.

Nextcloud 17.
On iOS, macOS Catalina. Will test it on Fedora and Debian, too

Logs while syncing:

MYIP - - [01/Nov/2019:09:23:50 +0100] "PROPFIND /remote.php/webdav/Enpass/vault.enpassdbsync HTTP/1.1" 401 4520 "-" "Mozilla/5.0"
MYIP - - [01/Nov/2019:09:23:50 +0100] "PROPFIND /remote.php/webdav/Enpass/vault.enpassdbsync HTTP/1.1" 207 1664 "-" "Mozilla/5.0"
MYIP - - [01/Nov/2019:09:23:51 +0100] "GET /remote.php/webdav/Enpass/vault.enpassdbsync HTTP/1.1" 401 1597 "-" "Mozilla/5.0"
MYIP - - [01/Nov/2019:09:23:51 +0100] "GET /remote.php/webdav/Enpass/vault.enpassdbsync HTTP/1.1" 200 362903 "-" "Mozilla/5.0"

Tried it with the URL syntax:

https://myfriendlydomain/remote.php/webdav/
https://myfriendlydomain/remote.php/dav/files/USERNAME/

 

File ist available and writable.
Last sync is done 5 days ago.
Since then it isn't possible to sync anymore with nextcloud

Edited by cmgrube
Insert Logs from Server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Synchronisation with iOS 13.2 works flawlessy.

Problem is only on MacOS catalina 10.15.1 with Enpass 6.2.0 (538).

After a syn with iOS first and then with Catalina it works under MacOS again.
Hope this helps

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same error on two different android devices (a new Galaxy Tab s6 tablet and an android one phone from Xiaomi).

The sync to my webdav from nextcloud fails with error 907018 

It was working correctly recently.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tahreem : any news on this bug ?

The sync has been broken for a while now and it's starting to be really annoying to have to type every password on my phone (my previous one died on me, and I can't start get Enpass to work/sync on it at all).
Furthermore, I don't have a backup for my new passwords (I'm trying to save them on the same device (tablet), but the other ones (phone, windows, linux) don't have the most recent ones).

Let me know if you want a PM with a webdav account to test it.

 

Enpass versions :

phone (Oneplus 3T / Android 9 / OxygenOS 9.0.5) : 6.2.1.257

tablet (Galaxy Tab S6 / Android 9 / OneUi 1.5): 6.2.1.257

Linux (Ubuntu 19.04) 6.2.0 (533)

Windows 10 : (Edit) 6.2.0 (542)

NextCloud version : 16.0.6 (stable channel, updated today)

enpass_907018.png

Edited by minidev

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @minidev,
Please share the demo account of your WebDAV via email so that we can check where the problem could be. You can send us the test account details via direct message or at support@enpass.io. 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Tahreem, I've send a email with the nextcloud test account.

Unfortunately, as I explained in the mail, I have interesting new information :

I've created a new vault (with the credentials I've sent to you by mail), and surprise, the new vault syncs with no problem! Same nextcloud server / config, same enpass app! (just an empty vault and a new user)

My guess is that I have something in my main vault that prevents Enpass to sync...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tahreem : some experimentations on my part that may help the devs :

  • I did look at the last modification date of my vault on nextcloud : 5 november
  • 2 of the entries created after this date attracted my attention : 2 wifi passwords that Enpass did save but ... I wasn't able to see any actual password : there was just an Icon «System», which when clicked did open my tablet settings menu
  • I deleted these 2 entries (move to trash, then delete them from trash)
  • tried to sync : NO SUCCESS

Then :

  • I did create a local backup of my (current and only) vault.
  • Created a new vault, and used the previous backup to restore.
  • Configured a webdav sync with my another nextcloud account (the admin one : booh that's bad)
  • Sync : SUCCESS

Conclusion : the current “broken” vault that don't sync, can be synced when backed up to a file and then restored in another vault.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...