Jump to content
Enpass Discussion Forum

Enpass not in background at system start


someenpassuser
 Share

Recommended Posts

I have older install on MacBookPro (2019) that does not have this issue but newer install on MacBook Air (2019) that has this annoying issue.
I have checked that that settings are the same on Enpass on both. MacOS is the same (Mojave multiple versions) and Chrome version is the same (using Chrome extension).

 

Thanks for checking this issue!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Same here:

MacBook Air 13" Late 2013 / tryed on Cataline and Big Sur / version 6.5.2 (726) from AppStore / preferences are the same as postet on image before / problem starts suddenly under Catalina, but i changed nothing. After updating on Big Sur same problem. Every Start Enpass starts with the LockIn Screen. I must stop running it in the foreground. Then i can use it by clicking the Icon in the Menubar.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hi!

Since a few weeks and after an update of the app I have the problem that Enpass now always starts fully visible at the system startup with the Enpass window in foreground and I have to klick it away every time I start or restart my iMac or MacBook. That's really annoying! In the past Enpass was loading the menu bar icon and the Safari Extension in the background at system start. So I have been ready to open Enpass when needed with a click on the icon in the menu bar or the safari extension. That's the behavior I'm used to.

In the settings I have activated
- open at system start
- show Enpass in menu bar
- hide dock symbol

These settings has been activated since the very first use of Enpass on my mac. I have also tried to deactivate these settings and activate it again with no luck. Is there any setting I have overseen?

Thanks for helping out!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Yesterday i installed the newest version 6.6.0 (772) on Catalina. After a first Restart the Enpass LogIn Screen disappeared. Today after another Start the LogIn Screen still remains in the foreground again.

Link to comment
Share on other sites

On 2/9/2021 at 11:04 AM, BerndD said:

Yesterday i installed the newest version 6.6.0 (772) on Catalina. After a first Restart the Enpass LogIn Screen disappeared. Today after another Start the LogIn Screen still remains in the foreground again.

Under BigSur it seems to be fixed.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hello,

I am using Enpass 6.6.0 on macOS Big Sur 11.2.2

300404615_Screenshot2021-02-27at01_01_19.png.4f48edbc3e94f167fdd8459ad49c64de.png

 

It should be setup that Enpass will be loaded after my Mac started, but hidden so that just the item in the menu bar is visible.

This is working fine under Catalina but not with Big Sur. When I start my Mac always the main window is appearing. 

Please check and support.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hey,

is there any update on this? I'm facing the same issue. Enpass 6.6.0 (772) with macOS Big Sur 11.2.3. My settings are the same: open at system start, show Enpass in menu bar, hide dock symbol.

Thanks for helping out!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...