Jump to content
devil

Password for data

Recommended Posts

On Windows 10 we have Enpass 6 (we tried from store and the other one). After we install the app and start it, it wants to resync. We tell it, we use Google Drive. It then asks which account and we choose our account. Then it wants to  "Restore from Google Drive" It asks for a "password of data" What is this password? It is not the enpass masterpassword not the password to the google account. To my knowledge there is no special password for Google Drive!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your answer. I am a linux guy and this is for my wife on windows, so I have to ask again: Would that be the google account password (tried that without success)?  To my knowledge G Drive has no separate password.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for asking!

No that is not the password of Google account. Let me reiterate

  1. You installed Enpass v6 on Windows.
  2. You asked to restore your existing data from cloud.
  3. You chose Google Drive.
  4. It found the data there and now asking for a master password; which means
    • It has found v6 data on Google cloud (which you might have sync from your Linux, or have upgraded Enpass v5 -> v6 from other device and sync).
    • It is asking password of that Enpass data it has found on cloud.

Please feel free to ping us for any queries.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same issue as the OP and I have installed Enpass on various computers and mobile devices and every time I have restored from Google it has been my Google password that has worked and now like the OP, this is not the case. The only passwords I have used with Enpass have been my Google password to restore my data and the Enpass Master PW. Neither work on a new installation I was attempting and I have no clue what the 'password of data' refers to as it should be the Google password which is global to everything google, i.e., google, gmail, gdrive, etc.

 @devil - I manage to get around the above issue by creating a local backup and restoring my vault on the new install from that. Afterwards I went to the vault and set up the sync using my Google password and it worked so if you read this, that is a work-around.

Edited by idheaton

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...