Jump to content
ShikiByakko

UI broken on HiDPI displays in v6 [NOT SOLVED]

Vinod Kumar

We are aware of an issue that causes broken font rendering in Enpass on Windows if your monitor's scaling factor is 125%,150%,175% or 225%. We have already submitted an update to Microsoft Store but unfortunately it is still in certification queue and taking longer than usual time ( weekend may be a cause). 

If you want the update earlier please PM me your store id ( will temporarily add you to update package flight). Alternatively, If you can manage, set your display scaling to 100% or 200% and restart Enpass.

Please do not upload screenshots of Enpass with your sensitive data.

Thanks for bearing with us. 

 

EDIT: AN UPDATE WITH FIX IS AVAILABLE ON STORE.

Message added by Vinod Kumar

Recommended Posts

I'm having a lot of graphical issues in the new version on Win 10 Pro, 64bit, version 1709.

The text is all pixelated and the registration of the mouse curser over the menu items is off (screenshots attached).

I've tried following this guide: https://www.enpass.io/support/enpass-is-blurry-or-having-visual-artifacts-on-windows-how-to-fix/ but no change.

I've also tried checking for updates in the app (which is tricky with the menu items not highlighting correctly) but it just opens the 'about' screen, uninstalling and reinstalling, and reinstalling the previous version (which works fine but won't sync with my phone which is on version 6),.

Any help would be appreciated as I cannot use it currently.

Thanks.

Enpass.jpg

Enpass 1.jpg

Enpass 2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same for me. Font unreadable (blurry), wrong alignments. A lot of elements invisible.

Win 10 Pro

enpass_2.PNG

Edited by Sixtus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I have similar issues. Half-baked release, and I paid for premium version to support Enpass. Come to find out that there isn't a V6 for win 10 mobile, and the databases are not compatible. I would like a refund, and a way to downgrade to V5 please. ¬¬

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just installed the latest version from the windows store and the issues I was having with the UI are all fixed. Thanks for the hard work guys. I'm sure you're doing everything you can to make everything right!

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm sorry, but this has not being solved at all, what was done is that if you set the language of to some of the languages that break the UI, Enpass just forces a 100% or 200% scaling factor, which, in my case, make it hard to even read what is in the screen, but if you set the language to, lets say, English, like I do, and have items in some other language, like I do, they will still show all broke in the UI.

I understand that this is a Qt problem, and the Qt development team is just ignoring this problem, but since Qt is open source, the Enpass team should try to solve it themselves or at least put pressure on the Qt development team so that it gets solved.

f0f32e79c9738eddbc13e609984b231f.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Today I still had the problem and I saw that Enpass is already on Version 6.0.3. Then I deleted these environment variables I recently added and.... Enpass is finally scaling right :) (4K display, 225% zoom) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I still have this probelm too! Newest Version of Enpass with Windows 10 Pro latest Version on a Thinkpad. You guys, please fix this asap! The app is barely useable! What a mess!

Edited by Maja

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎11‎/‎28‎/‎2018 at 1:00 PM, Mike_B said:

I Have a simulair issue. Got updated out of the blue, still have the issue I had with the beta.

The menu bar is cut off:

This was already posted here: https://discussion.enpass.io/index.php?/topic/4576-a-new-beta-update-of-enpass-6-is-now-available-for-linux-macos-and-windows/&tab=comments#comment-9517

I'm still on Windows 10 version 1803, though.

Also the whole click area seems to be shifted down. I can't exactly see where I click.

Need fix soon, can't work with this version!

Enpass Menu Bar.JPG

My issue finally got fixed, not sure when exactly. It was last modified 3/5/2019. I am running version 6.0.6 (314) now.
Hopefully it is fixed for others to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...