Jump to content
Enpass Discussion Forum

Android keyboard password bar not working pixel 7


solgar
 Share

Recommended Posts

Hi @Manish Chokwal, yes I have these options enabled and have tried rebooting the phone a couple of times as well just to be sure they stuck. Still just get the blank bar on the keyboard.

In a separate note, the autofill has been sort of working, though often only the username/email field and often not the password field. The keybard however just has a blank black bar where there's usually the option to choose the account from enpass.

Link to comment
Share on other sites

On 10/14/2022 at 10:13 AM, solgar said:

Hi @Manish Chokwal, yes I have these options enabled and have tried rebooting the phone a couple of times as well just to be sure they stuck. Still just get the blank bar on the keyboard.

In a separate note, the autofill has been sort of working, though often only the username/email field and often not the password field. The keybard however just has a blank black bar where there's usually the option to choose the account from enpass.

This also occurs to me on Pixel 7 Pro.  Everything worked find on older Pixel 3.  Have double-checked/compares all settings between the 2 phones and they match. 

Using Swiftkey keybard.

(1) At times, tapping in username field will show the Autofill button at top of keyboard.  Selecting autofill and the appropriate account it will only fill in username field.  Leaves passoword field blank.  Tapping in password field will just show keyboard with no Autofill button at top of keyboard.

(2) Other times I tap in the username or password field and get a pop-up on the field for Autofill with Enpass.  Not sure why the different in functionality.

But mostly item (1) is what occurs.

Also, for the ones that do work, when I link the app to the enpass entry, returning to app and login again displays the associated enpass entry and a whole bunch of others as well that should not be associated with the particular app.  Again, this did not occur on Pixel 3, just now the Pixel 7.

 

In the apps that Enpass is not working I have tested Bitwarden and Bitwarden is working as expected.

Edited by chants92
Link to comment
Share on other sites

I can confirm the issue on my pixel 7 pro as well.  On my s22 ultra (white screenshot) there is an option to tap to fill. This doesn’t exist on the P7P (black screenshot).  Settings are the same between both devices.  

DD49AB46-E408-4B5B-A330-0ED9FDABE869.png

0EAF376F-F347-4CC7-A0CB-7EA4E4C7A543.png

1D16484B-3538-4A98-BC17-B51B1F7DFE85.jpeg

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Manish Chokwal said:

Hey @all,

Thank you for sharing your feedback. I have shared it with the concerned team for further investigation. In the meantime, please confirm this issue occur only after updating to v6.8.3. 

SI-3145

This might be an Androud 13 problem.  I have a galaxy note 20 that I've loaded the latest Android build on from Samsung and that keyboard does the same thing as the pixel that also runs Android 13. Screenshot is attached though note I'm running enpass 6.7.1.572 on this device. Before upgrading Android,  the keyboard worked fine. 

Screenshot_20221017_212653_Outlook.jpg

Link to comment
Share on other sites

I'm having a similar problem on a brand new Pixel 7. I installed the app, restored my database, then went to configuring all of my apps. When I select autofill it fills in my email address and refuses to fill in any passwords. I have to open Enpass, navigate to the item, copy the password, then flip back to the app and paste it manually. This worked correctly on the Pixel 5.

I've noticed that it seems to only be apps that after autofill the boxes are highlighted yellow that it won't fill in passwords. If the form mimics that of a browser form autofill will work. So it's a 50/50 on whether Enpass will autofill the password or not.

Edited by CryptoJunkie
Link to comment
Share on other sites

On 10/24/2022 at 4:36 PM, CryptoJunkie said:

I'm having a similar problem on a brand new Pixel 7. I installed the app, restored my database, then went to configuring all of my apps. When I select autofill it fills in my email address and refuses to fill in any passwords. I have to open Enpass, navigate to the item, copy the password, then flip back to the app and paste it manually. This worked correctly on the Pixel 5.

I've noticed that it seems to only be apps that after autofill the boxes are highlighted yellow that it won't fill in passwords. If the form mimics that of a browser form autofill will work. So it's a 50/50 on whether Enpass will autofill the password or not.

Same issue also with pixel 7

Link to comment
Share on other sites

On 10/18/2022 at 4:06 AM, Manish Chokwal said:

Hey @all,

Thank you for being patient with us. Our team has reproduced this issue that is specific to Android 13 and working on fixing it. In the meantime, your patience is highly appreciated here. 

I am having this issue on Pixel 7 Pro with Enpass version 6.8.4.734

Link to comment
Share on other sites

I received an update today of Enpass to version 6.8.4.734.  Do not know if it was meant to fix this issue for P7P on Android 13 or not because the change log appeared have not been updated.  But the issue still occurs.  This is very frustrating for a paid app/subscription with no updated response from Enpass.  I will probably transfer everything to Bitwarden given that it works with P7P and Android 13.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...